For mange er køkkenet det vigtigste rum i huset, og en af de centrale fokuspunkter, når der skal kigges efter en ny bolig. Det kan være svært, at vide hvad man skal gå efter. Både ud fra et standpunkt om hvad der er moderne og smart, men også ud fra hvad der er den bedste investering. VI har derfor samlet 3 trends, som du finder i det moderne køkken. Læs med forneden.

1.      En køkken-ø for masser af plads

Det moderne køkken skal have en køkken-ø. Dette er ikke bare æstetisk flot for rummet, men også virkelig funktionelt. Som det første så vender det køkkenet ud mod rummet, så man ikke længere står konstant op ad en væg, når man laver mad. Dette er som en helt ny verden, når man pludselig føler sig som en del af rummet, imens man laver mad. I forbindelse med dit arbejdsflow så vil en køkken-ø hjælpe markant med den ekstra plads og de ekstra vinkler. Derudover så er køkken-øen et paradis i forbindelse med opbevaring af køkkenartikler.

2.      Lys til den rette stemning

Den rette belysning kan ændre følelsen og stemningen i et hvert rum og køkkenet er ikke en undtagelse. Det moderne køkken kræver en masse plads til alle dine forskellige arbejdsstationer, og derfor er det essentielt at have et godt loftslys, så disse kan blive oplyst tilstrækkeligt. Her er det især vigtigt, at få tilstrækkeligt med lys ved arbejdsbordet, henover komfuret, under emhætten og selvfølgelig også køkkenvasken. Spots og pendler er nogle populære valg i mange køkkener i dag.

Ikke alle huse har den rette belysning i deres køkken, når du kigger på boligmarkedet og derfor er der mange, der monterer det selv. Dette kan godt komme med nogle udfordringer, når du skal højt op. Hvis dette er tilfældet, kan det være en fordel at kigge her efter stiger og platforme, inden du går i gang. Det er vigtigt at huske, at hvis du selv monterer lamperne ved arbejdsstationerne i dit køkken, at du placerer alt lyset foran dig. Dette er essentielt, når du står og arbejder, så du ikke skygger for dig selv.

3.      Alt i et rum

Det moderne køkken er hjertet i hele boligen. Det er et samlingspunkt, hvor man ikke bare kommer for at lave mad eller hente noget i køleskabet. Det er et sted, hvor man let kan stå og have en samtale uden, at man føler sig i vejen i køkkenets arbejdsflow. Det skal helst placeres i tæt forbindelse med stuen, så vedkommende i køkkenet stadig har adgang til samtalen, når selskabet rykker sig. Derudover så er det et perfekt sted til at sidde med familien og nyde aftensmaden. Det moderne køkken er altså alt i et rum.

Det kan være svært, at finde det perfekte køkken med alle de moderne funktioner, som du måske efterspørger. Derfor er det også ærgerligt, hvis du gør og så resten af boligen ikke er i orden. Derfor er det altid vigtigt, at gøre brug af en erfaren boligadvokat i forbindelse med dit huskøb. Du kan læse mere her om alle fordelene ved en boligadvokat.