Hvis du længe har gået og overvejet at anskaffe en markise, uden dog at være kommet frem til gode nok grunde til hvorfor, så er du kommet til det rette sted. Her får du nemlig 3 gode grunde til netop det, som du kan tage med i overvejelserne!

Du kan bringe indendørstemperaturen ned

Det er måske ikke så velkendt et argument for at få en markise, men faktisk er det muligt at nedsætte indendørstemperaturen. Hvis du har en solvendt stue eller køkken, så kan markiser ude foran, være med til at bringe indendørstemperaturen ned, ved at skærme for solen. Markiser er en form for kvalitetsoverdækning primært til terrasser, og de fleste skærmer for mere end bare solen. Heldigvis er markiser dog behandlet med UV-coating, der gør at sollys ikke kan trænge igennem, hvorfor det ikke bliver så varmt inden døre.

Du kan skabe et hyggeligt uderum

Markiser er ikke en ny form for overdækning, og når alternativet langt hen af vejen er en parasol, gør en markise altså bare det mere. I stedet for pletvis eller enkeltsteds skygge, dækker en markise over eksempelvis en hel terrasse – eller en stor del af den – således at skygge eller overdækning, ikke er noget man skal jagte. Hele terrasseborde eller loungesæt kan stå under sådan en, og danne et hyggeligt uderum, der kan tilgås uanset vejr.

Markiser findes i mange farver, former og størrelser

Som sagt findes markiser i et hav af forskellige farver, udformninger og størrelser. Det betyder heldigvis for dig, at du næsten med garanti kan finde en, som passer lige til din terrasse. Designmæssigt er der også stor forskel på de forskellige typer af markiser, og dermed er det ikke kun terrassen, en markise kan passe til, det er også din personlige æstetiske stil, der er af betydning.