Der findes en lang række institutioner, og når det gælder indretningen af dem, har de har alle forskellige behov.

Det vil sige, at en vuggestue stiller andre krav til indretningen end en SFO, og at en børnehave stiller nogle helt andre krav end et plejehjem. Dette gælder i alle institutionens rum, og især også i køkkenet.

Når det handler om at finde møbler til institutioner, er det derfor vigtigt at tage stilling til den specifikke institution for at nå frem til den bedste løsning.

Rengøringen skal være nem

Et must i de fleste former for institutionskøkkener er, at de skal være nemme at rengøre. Dette vil nemlig bidrage til et højere hygiejneniveau, hvilket er ekstremt vigtigt i enhver institution.

Med køkkenbordplader i materialer som stål eller laminat bliver rengøringen og vedligeholdelsen nem og overskuelig.

Skal børnene kunne hjælpe til?

I nogle institutioner hjælper børnene til i forbindelse med madlavningen, og derfor kan der være behov for, at visse ting i køkkenet er i børnehøjde. Det er i øvrigt muligt at få installeret podieskuffer under skabene, så børnene kan nå bordet og være en del af madlavningen.

Produktion eller anretning?

Endnu en oplagt ting at tage stilling til, når du skal vælge køkkenløsning til institutionen, er, om der skal laves varm mad i køkkenet, eller om det blot skal bruges til anretning. Det vil nemlig være nogle vidt forskellige krav, der stilles til køkkenet, alt efter om det skal bruges til produktion eller anretning.

Også andre institutionsmøbler

Det er ikke kun køkkenet, der er et vigtigt rum i institutionen. Derfor er det en god idé at sørge for, at møblerne i alle de øvrige rum i institutionen også lever op til det, de skal kunne. Ellers kan du med fordel tage et kig på garderobemøblerne, puslebordene samt alle de øvrige institutionsmøbler.