Mens mange vælger at købe helt nye låger til deres køkken, så er der stadig en del, som vælger at male de eksisterende køkkenlåger.

Det bedste resultat opnås klart ved at sprøjtelakere lågerne. Det kan man vælge at få en autolakerer til, eller man kan overlade det til et firma med speciale i køkkenrenovering.

Fordelen ved at male de eksisterende låger vil være, at alle låger passer, og man derfor ikke skal til at tilpasse nye låger til de eksisterende skabe. Ulempen kan være, at det kan være lidt besværligt at skifte til nye hængsler, idet der godt kan være ændret på dimensionerne/placeringen på det hul i lågen, som hængslet skal monteres i. Rent prismæssigt er det ikke sikkert, at det er meget dyrere at købe helt nye låger, da det ikke er billigt at få sprøjtemalet sine låger. Man kan selvfølgelig male lågerne selv, enten med rulle eller sprøjte, men resultatet kan ikke sammenlignes med en professionel malers.

Alt afhænger selvfølgelig også af, hvilke fremtidsplaner man har for sit køkken. Hvis Køkkenrenoveringen bare er en midlertidig løsning, indtil man får råd til et helt nyt køkken, så kan det være en udmærket løsning at male lågerne selv, da det vil være væsentlig pænere end det gamle slidte køkken.

Gedigne gamle låger
Fyldningslåger i massiv træ er nok den type låge, som er sværest at renovere med et godt resultat. Mange er egentlig glade for deres køkkenlåger i massiv træ, men er trætte af den farve, som lågerne har fået pga. patina (lysets påvirkning af træet). Køkkener med massivtræslåger har altid hørt til den dyre ende af markedet, og det kan være svært at forlige sig med bare at smide et så gedigent køkken ud. Her er løsningen at slibe lågerne ned for derefter at give dem en ny behandling enten med olie, hvidolie, matlak, sæbe eller anden behandling. Det er dog et stort arbejde, og resultatet vil ikke altid svare til forventningerne. Det skyldes blandt andet, at det er svært at komme rundt i alle hjørnerne med sandpapiret, og at træet ikke altid tager ens imod den nye behandling. Det giver det resultat, at de nyrenoverede låger ser ”spættede” ud. Frisider/reoler
Renovering/udskiftning af låger medfører, at synlige flader såsom frisider på skabe, reoler etc. skal matche med de nye låger. Det kan gøres på flere måder; enten ved at male disse i samme farve som lågerne, eller ved simpelthen at skille skabe med frisider ad (hvis det kan lade sig gøre) og udskifte frisiderne med nye, der passer til lågerne. Eventuelle reoler kan erstattes af nye i samme farve som lågerne, så man derved opnår en helhedsløsning, uden at noget skiller sig uheldigt ud.