I samarbejde med køkkenkonsulenten skal man som det første afgøre, om køleskabet skal leveres med synlig front eller som integreret løsning. Det er især vigtigt, fordi de fleste køleskabe med synlig front er 60 cm brede, hvorimod de integrerede kun er 55 cm. Dermed er der tale om 2 forskellige skabsløsninger, idet højskabene således også vil være forskellige i bredden afhængig af, hvilken løsning man vælger.

Størrelsen af køleskabet er utrolig vigtig. Det er jo rart at have plads nok til alt, hvad man bringer hjem fra supermarkedet. Køleskabe fås i højder fra 85 cm til ca 200 cm, så der er nok at vælge imellem. Køleskabet kan ligeledes kombineres med en skabsfryser, enten med kølskab og skabsfryser side om side (Side by Side) eller et traditionelt køl/frys med køleskabet øverst. De integrerede køleskabe fås ligeledes med indvendig frostboks, så man har til det mest nødvendige, samtidig med at man har en fryser andetsteds.

De senere år er amerikanske køleskabe blevet meget populære, ikke mindst pga. den indbyggede ismaskine. Her kan man tanke isvand eller isterninger. De kan være svære at bygge ind i et køkken, specielt skal man være opmærksom på at de ikke må stilles op ad en væg. Som hovedregel skal der være mulighed for at dørene skal kunne åbne over 90 grader, ellers kan man ikke trække skufferne ud. Disse skabe er heller ikke specielt rummelige og derfor har flere producenter introduceret almindelige køleskabe eller fryseskabe med ismaskine/isvand.

Funktion:

Støjniveau Der kan rent faktisk være stor forskel på, hvor meget et køleskab støjer. Hvis man laver et køkken i åben forbindelse med spiseplads/stue er det især vigtigt at vælge et støjsvagt skab.
Kølezone Enkelte producenter har introduceret en kold zone i køleskabet hvor temperaturen ligger fra 0-2 grader (kaldet 0 zone, Bio fresh etc.). Fidusen er, at madvarene derved kan holde sig væsentlig længere. Det er en klar fordel, hvis man eksempelvis køber mange grøntsager.
Elektronisk styring Sikrer en nøjagtig temperaurfordeling i køleskab eller fryser, så man ikke risikerer, at der er hylder/skuffer, som ikke holder den ønskede temperatur.
Anti bakteriel Fungerer ved at producenten har påført en speciel antibakteriel belægning inde under den indvendige køleskabsbelægning. Derved hæmmes bakterievæksten i køleskabet.
No frost Sikrer at fryseren ikke rimer til.